icononze verschillende recepten
iconWafels met karamel en aardbeien

ingredienten

  • Wafels
  • 500 gr bloem
  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 1/2 doosje vanille suiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 5 eieren

        Karamelsaus

  • 1000 gram suiker
  • 200 milliliter water
  • 450 gram roomboter
  • 625 milliliter slagroom
  • ½ theelepel fleur de sel

bereidingswijze

Doe de bloem samen met het bakpoeder in een mengkom.

Smelt de boter en voeg er dan de suiker en vanillesuiker er aan toe.

Boter toevoegen aan de bloem en goed mengen met een spatel. Eieren scheiden en eigeel mengen met de bloem.

Eiwit stijfkloppen en als laatste toevoegen. Het beslag 15 min laten rusten in de koelkast.

Tip: voor zachte wafels boter smelten met 5 dl melk.

Karamelmousse

Karamel smelten au bain-marie.

Eiwit opkloppen tot het stijf is. Suiker rustig toevoegen tot het merengue is.

Room half opkloppen. Karamel toevoegen aan de meringue en als laatste de room toevoegen.

Karamelsaus

Suiker en water tot siroop en karamel in koken.

Afblussen met de boter en de slagroom.

Zout toevoegen.

<< Terug