icononze verschillende recepten
iconVanille panna cotta met Italiaans schuim en

ingredienten

Vanille panna cotta met Italiaans schuim en in Pernod gemarineerde aardbeien met roze peper

Italiaan schuim

  • 100 ml water
  • 250 g suiker
  • 6  eiwitten

Panna cotta

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  •  4 blaadjes gelatine
  •  40 gr suiker
  •  250 gr aardbeien
  •  1 el poedersuiker
  •  1 vanillestokje

bereidingswijze

Italiaan schuim

Breng water en suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Schenk de kokende suikersiroop langzaam bij het eiwitschuim en klop met de mixer tot het schuim koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een spuitmondje.

Panna cotta

Laat de gelatine weken in koud water. Ik gebruik altijd de blaadjes van Dr. Oetker. Verhit de slagroom en de melk met de suiker in een steelpannetje op het vuur. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Stop het merg bij de room. Gooi het vanillestokje niet weg, maar stop dit in je suikerpot. Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room. Zet het pannetje in een bord met ijswater en laat het zo afkoelen. Als het goed is wordt het al dikker. Giet de panna cotta in 4 vormpjes en laat deze minimaal 3 uur (het liefst een nacht) opstijven in de koelkast.

<< Terug