icononze verschillende recepten
iconTriffle van mascarponecreme en mango

ingredienten

O.b.v. 14 personen

  • 200 gram roomboter
  • 400 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 1 bak mascarpone
  • 1 l slagroom
  • 3 eetlepels Grand Marnier
  • 2  mango’s
  • aardbeien

bereidingswijze

Crumble:

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200C.

Neem een grote kom. Doe hierin de boter, de bloem en de suiker. Meng dit met de hand tot een kruimelig deeg. Let erop dat je dit niet te lang kneed. De boter mag namelijk niet teveel smelten door de warmte van je handen. Zodra het deeg kruimelig genoeg is doe je dit verdelen over een bakplaat.  Zet deze meteen in de oven. Het duurt ongeveer 15-20 minuten totdat het gaar en lekker krokant is. Laat de crumble afkoelen.

Mascarpone crème:

Klop de slagroom lobbig. Klop in een andere kom de mascarpone los. Dit voorkomt klonters. Spatel de mascarpone door de slagroom ( NIET TE LANG!)en als laatste de Grand Marnier.

Zet dit tot gebruik weg in de koelkast.

Mango:

Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit. Doe dit in een hoge maatbeker. Met een staafmixer maak je een mooie egale puree van de mango. Breng dit over in een ander schaaltje en zet ook dit weg tot gebruik in de koelkast.

Uitserveren:

Neem de glazen welke klaarstaan. Start met een beetje crumble onderin. Daarop schep je een beetje mangopuree, daar weer een beetje mascarpone crème enz enz. Eindig met de cumble en de aardbeien. Het glas hoeft niet vol!

<< Terug