icononze verschillende recepten
iconTopinamboer

ingredienten

Topinamboer

  • 2 dikke sneetjes ham
  • 2 grote aardappelen
  • 1 bouquet garni ( tijm, laurier, verse salie )
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 liter melk
  • 1 kg topinamboer
  • 1 stam prei
  • 5 uien
  • Klontje boter
  • Scheutje room
  • Peper en zout

bereidingswijze

Zet de soepketel op een matig vuur en smelt de boter. Stoof de uien maar laat ze niet kleuren. Snijd de prei overlangs en spoel de groente onder stromend water. Snijd de prei grof en laat ze meestoven. Roer regelmatig. Schil de topinamboer en snijd in grove stukken en doe ze in de pan. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en laat deze ook meestoven. Zet het vuur hoger en schenk de melk en de bouillon in de soepketel. Voeg de bouquet garni toe. Laat de soep een uur pruttelen op een zacht vuur. Verwijder het uitgekookte bouquet garni en mix de soep glad. Schenk er een scheutje room in, proef de soep en kruid ze naar smaak met peper en zout. Snijd de ham in dobbelsteentjes en serveer in elk bord een portie.

<< Terug