icononze verschillende recepten
iconThaise mosselsoep

ingredienten

  • 500 gram zeeuwse mosselen, gekookt en schelp gehalveerd
  • ½ bos groene selderij gesneden
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes gepelde knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 200 ml witte wijn
  • 100 gram gezouten boter
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stengels citroengras
  • 1 verse chili
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 stuk gember van 3 cm
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 1 pak champignons
  • 200 gram sojascheuten
  • Paar blaadjes koriander
  • Paar blaadjes munt
  • 1 eetlepel pinda’s geroosterd en gezouten

bereidingswijze

Doe de gesneden groenten en de geraspte knoflook in een pan en leg daarop de gewassen mosselen. Besprenkel met witte wijn en kruid met zwarte peper. Kook de mosselen op, schud ze op, laat ze nogmaals opkoken en voeg gezouten boter toe. Giet het vocht af in een andere pan en voeg hier de kipbouillon aan toe, vervolgens room, kokosmelk, citroengras, chili, kaffir en gember. Breng naar het kookpunt. Voeg het limoensap toe en vervolgens champignons en de sojascheuten. Laat 2 minuten verder garen en voeg dan  de mosselen toe. Werk af met koriander, munt, pinda’s en limoenrasp.

<< Terug