icononze verschillende recepten
iconThaise Beef

ingredienten

Thaise Beef

  • 600 gram Maas - Rijn - Eiselrund
  • peper en zout
  • takje dragon
  • klontje boter
  • fleur de sel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 220 graden
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het vlees even aan. Doe er dan een takje dragon en een klontje boter op en gaar het vlees 2 minuten in de hete oven
  • Laat de steak dan 10 minuten rust op 45 graden
  • Naar gelang de cuisson nogmaals 1-5 minuten in de oven
  • Trancheer de steak en kruid af met peper en fleur de sel

Dikke frieten

  • 4 grote grill aardappelen

Voorbereiding

  • Snijd dikke frieten
  • Gaar de frieten 25 minuten in de combisteamer op 100 graden
  • Laat de frieten goed uitdampen
  • Frituur de frieten op 140 graden tot ze licht bruin zijn
  • Bewaar 1 nacht in koelkast
  • Frituur op 180 graden totdat ze goudbruin en krokant zijn

Thaise mayonaise

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel lauw water
  • 1 theelepel currypasta
  • arachideolie
  • limoensap

bereidingswijze

Voorbereiding

  • Doe de eierdooiers in een maatbeker
  • Doe er de azijn en water bij
  • Mix alles los en voeg er nu rustig de arachideolie aan toe
  • Smaak af met currypasta en limoensap

Thaise Bearnaise saus

  • 100 gram mousseline
  • 1 eetlepel dragongehakt
  • 1 eetlepel muntgehakt
  • 1 eetlepel koriandergehakt
  • 1 eetlepel thaise vinaigrette
  • limoensap en limoenrasp
  • 1/2 eetlepel opgeklopte room

Voorbereiding

  • Meng de mousseline met de kruiden en thaise vinaigrette
  • Verwarm al roerend de mousseline, voeg de opgeklopte room erbij en verfris met limoensap en limoenrasp

Hoofdgerecht Groenten

  • doperwten
  • sperziebonen
  • radijs
  • wortel
  • tauge
  • groene asperges

Voorbereiding

  • Kook de groenten en marineer ze met gember en sesam vinaigrette

<< Terug