icononze verschillende recepten
iconStruisvogel – Peper - Witloof

ingredienten

  • 600 gram struisvogelsteak
  • 1 dl bruine fond
  • 2 dl room
  • 35 gram peperbolletjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • een flinke scheut cognac
  • peper & zout
  • 10 st witloof
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen
  • klontje boter

bereidingswijze

Bak 5 stuks witloof in een pan. Voeg water,suiker en citroensap toe en dek af met aluminiumfolie. Laat zachtjes garen. Snij de 5 overige witloofjes in reepjes. Het witloof mengen met beetje mayonaise en kruiden met peper en zout.

Open het blik met peperbollen. Giet het vocht weg en doe de bolletjes in een kleine pan. Voeg wat water toe en breng aan de kook. zo haal je het muffe aroma van de bolletjes weg. Zeef de bollejes uit het water en zet opzij.

Kruid de steaks met peper & zout. Smelt de boter in een braadpan op een stevig vuur. Leg het vlees in de pan, bak aan beide kanten en haal uit de pan. Leg de stukken vlees op een schaal en bedek ze met aluminiumfolie. Giet het braadvet uit de pan. Zet op een matig vuur en schenk er de cognoc in. Flambeer de pan. Let goed op! Voeg de peperbolletjes toe. Schenk de rundsfond in de pan en giet er ook de room bij. Voeg beetje mosterd en ketchup toe, laat rustig inkoken tot de gewenste dikte. Snij het vlees en leg het in een waaier op een bord. Werk af met de witloof en de pepersaus.

<< Terug