icononze verschillende recepten
iconSouvlaki Griekse pasta

ingredienten

  • 400 gram varkenshaasje
  • 400 gram rundsvlees
  • 4 groene pepers
  • 8 olijven
  •  1 pakje gemengde salade
  • 1 stuk tomaat
  • 1 stuk komkommer
  • Paar blokjes feta
  • 200 gram Griekse pasta
  • 1 stuk rode paprika
  • 2 stuk ui
  • Tzatziki zie recept
  • Olijfolie
  • 1 stuk citroen
  • paprikapoeder

bereidingswijze

Snij het varkens- en rundsvlees in gelijke blokjes van zo’n 2 bij 2 centimeter. Prik de stukjes vlees op satéstokk en schenk er een flinke scheut olijfolie over. Plet de look tot pulp en doe hem in de schaal met het vlees. Knijp er ook wat vers citroensap overheen en meng. Voeg specerijen en kruiden toe: een snuifje paprikapoeder, cayennepeper en snuifje zout. Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen. Snij de komkommer en de tomaten in stukjes en meng onder de salade. Werk de salade af met feta, olijven en groene peper. Grill de spiezen en draai ze tijdens het bakken een paar keer om. Dresseer alles netjes op een bord.

<< Terug