icononze verschillende recepten
iconSkrei - voorjaarsgroenten

ingredienten

  • 800 gram Skrei
  • 4 groene asperges        
  • 4 witte asperges
  • 4 wortels
  • 1 kg dikke aardappels
  • 100 gram erwten
  • 20 cl melk
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • Peper & zout

bereidingswijze

Puree van erwten

Schil de aardappelen en kook ze gedurende 20 minuten gaar in licht gezouten water.

Zet een pot op het vuur? Giet er de melk in en breng ze aan de kook. Snij de boter in klontjes en voeg ze toe. Kruid de melk met een snuifje zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Schenk het mengsel van de melk bij de aardappelen. Scheid de eieren en roer de dooiers onder de puree. De eiwitten gebruiken we niet. Voeg er de erwten aan toe.

Voorjaarsgroenten

Schil en kook de groente beetgaar en laat ze afkoelen in koud water. Groene asperges schillen we niet. Snij vervolgens de groentjes zodat we ze kunnen wok.

Skrei

Dep met keukenrol beide kanten van de vis goed droog. kruid de visfilets aan beide zijde met peper en zout. Verwarm een pan met olijfolie en leg de visfilets met de huidkant naar beneden in de pan. Bak de filets aan en draai ze dan voorzichtig om en bak ze verder gaar. Wok de groentjes en dresseer alles mooi op het bord.

<< Terug