icononze verschillende recepten
iconSashimi Zalm in Oosterse marinade

ingredienten

o.b.v. 14 personen

  • 1 stuk verse zalm
  • 7 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 sereh (citroengras)
  • 3 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • 4 eetlepels Umbrië Olijfolie
  • 6 eetlepels Witte Balsamico azijn
  • Peper en Zout
  • Platte peterselie
  • 2 limoen: geraspte schil en het sap.

bereidingswijze

Maak de marinade door de sojasaus en de olie samen met de azijn goed door te roeren.

Voeg de geraspte gember toe, de knoflooktenen die je in stukjes snijdt en de sesamzaadjes.

Snij een stuk van de sereh af en gebruik het binnenste gedeelte. Dit leg je in de saus.

Voeg nu de limoen toe: rasp de schil van beide limoenen en voeg ook het sap toe welke je met de hand eruit knijpt.

Voeg zout en peper toe.

Snij de zalm in mooie gelijke stukken. Leg deze in de marinade en plaats deze in de koelkast.

Serveer de zalm op kleine bordjes. Met een eetlepel giet je er ook wat saus over want zo is het nog lekkerder!

<< Terug