icononze verschillende recepten
iconRustieke wintercarpaccio

ingredienten

  • 1 bussel waterkers
  • 50 g walnoten
  • 100 g parmazaan
  • 400 g rundsvlees voor carpaccio ( kleinhoofd )
  • 2 takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 125 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 sjarlot
  • 1/2 pastinaak
  • 1 bussel radijzen
  • 1 rode biet
  • peper en fleur de sel
  • beetje veldsla

bereidingswijze

Pekel de groenten minstens enkele uren op voorhand

Zet een pan op een matig vuur. Vul ze met rodewijn, water en suiker. Voeg peper,tijm en laurier toe. Schil de rode biet en snij brunoise, herhaal dit met de pastinaak. Spoel de radijzen schoon, snij elke radijs overlangs in 2. Pel de sjalot en snij in halve ringen. Doe alles samen in een mengschaal. Giet het verwarmde picklemengsel over de groentjes. Dek de schaal af en laat het kou worden in de koelkast.

De carpaccio

Zet de borden klaar.  Druppel op elk bord beetje olijfolie of pesto en smeer de vetstof open. Snij het vlees  zo dun mogelijk en leg het op de borden. Hak de walnoten grof en verbrokkel de kaas. Strooi wat waterkers of veldsla  boven op het vlees. Neem een deel van de gepickelde groenten en verdeel over de borden.

<< Terug