icononze verschillende recepten
iconPastinaakpuree met knoflook en tijm

ingredienten

Pastinaakpuree met knoflook en tijm

  • 800 g pastinaak
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml melk of room
  • 3 takjes tijm
  • boter
  • 1 ei
  • 4 aardappels
  • zout en peper

bereidingswijze

Schil en snij de aardappelen en de pastinaak in stukken van 2½ cm. Hak de knoflook en tijmblaadjes fijn. 
Kook de aardappels gaar in water met zout. Voeg na ongeveer 7 minuten de pastinaak toe. Zet een bodempje melk of room op met de knoflook en tijm. ‘Stamp’ de pastinaak erdoorheen als de melk heet is. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met zout en peper. Klop er van het vuur af een ei doorheen voor meer luchtigheid. 
Pureer met de staafmixer voor een gladde puree. Hou de puree warm totdat jullie aan tafel gaan en serveer dit samen met de bimi en het vlees.

<< Terug