icononze verschillende recepten
iconParelhoenboutjes met hoisinsaus, aardappels

ingredienten

o.b.v. 14 personen

  • 14 parelhoenfilets
  • 4 sjalotjes
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 1 doos anijschampignons
  • 1 mespunt geraspte verse gember
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 3,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • Aardappels ( 3 kg)
  • Groene asperges ( 28 stuks)

bereidingswijze

De parelhoenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De harde onderkant van de shiitake afsnijden en in plakjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de parelhoenboutjes aan beide kanten aanbraden. Stukjes sjalot toevoegen en kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 20 tot 40 minuten laten stoven. Ondertussen kan gestart worden met de aardappels en de asperges te koken. Af en toe de parelhoenboutjes omkeren. Eventueel extra bouillon toevoegen. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht wat inkoken. Parelhoenboutjes uit de braadpan halen ( in de oven leggen om ze warm te houden), de plakjes shiitake, mespunt geraspte verse gember en hoisinsaus en nog 10 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Vervolgens de parelhoenboutjes erbij doen. Serveren samen met de aardappels.

<< Terug