icononze verschillende recepten
iconKwartels gevuld met gerookte paling

ingredienten

Kwartels gevuld met gerookte paling (10 personen)
 

10 middelgrote kwartels

200 g gerookte paling

1 kippenborst

1 dl room

2 eiwitten

200 g champignons

4 takjes koriander

Garnituur 

3/4 kg asperges

1 vanillestok

peper

zout

boter

suiker

1 potje zilveruitjes

bereidingswijze

De kwartels ontbenen. Langs de rugkant beginnen, zodat de rug, verbonden met de billetjes overblijft (dit werkje vraagt ervaring : de poelier helpt u graag). De ontbeende kwartels kruiden met peper en zout. De kippenborst klein snijden en met de eiwittenen, zilveruitjes en een weinig zout vermalen. Het vlees mengen met de koude room. De champignons wassen, in kleine blokjes snijden, in boter bakken en koelen. De koriander hakken. Paling, champignons, koriander en vermalen kippenvlees mengen. De kwartels met deze mousse vullen, dichtvouwen, langs beide zijden bakken (in een pan die juist groot genoeg is, zodat de kwartels niet opengaan) en verder op de rugkant laten garen in de oven. Na zo'n 12 minuten zijn de kwartels gaar. In de braadpan laten afkoelen.

De asperges schillen, schuin snijden en kleuren in een bakpan met een weinig boter, de overlangs gesneden vanillestok, peper, zout en suiker. Bevochtigen met 1,5 dl water en onder een deksel laten garen tot het vocht volledig is verdampt.

<< Terug