icononze verschillende recepten
iconKrab – Mimosa - Sla

ingredienten

  • 200 gram krab
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 koffielepel rode wijnazijn
  • 50ml arachideolie
  • Romeinse sla
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • ½ granny smith appel geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 hard gekookt ei
  • Peper en zout

bereidingswijze

Maak zelf de mayonaise. Roer de eidooier los met een half lepeltje mosterd en de rode wijnazijn. Voeg al kloppend, straalsgewijs de archideolie toe. Snijd de komkommer, de appel en het sjalotje fijn. Besprenkel de appel met citroensap. Hak het krabvlees fijn. Meng de komkommerblokjes, de appelblokjes, het sjalotje, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout er onder. Snijd het hardgekookt ei in reepjes, meng er mayonaise onder en afkruiden met peper en zout.

Dresseer alles op een bord en werk af met sla.

<< Terug