icononze verschillende recepten
iconJodenhaas – Aubergine - Asperge

ingredienten

  • Jodenhaas 4 personen 720 gram
  • Aubergine
  • Olijfolie
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 12 Krielaardappelen

bereidingswijze

Wrijf de jodenhaas in met olijfolie, peper en zout. Bak lichtjes aan. Snijd de aubergine door in de lengte. Kerf het vruchtvlees diep in zonder de schil te raken. Kruid met peper en zout. Besprenkel beide helften met olijfolie en zet ze 45 min in de oven op 150°C. Haal ze uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit, mix dat tot een gladde crème. Kook de krielaardappelen beetgaar, giet af en laat drogen. Snijd de krielaardappelen als ze afgekoeld zijn doormidden en bak ze even op. Schil de witte en groene asperges en kook ze apart van elkaar in ruim gezouten water tot ze beetgaar zijn. 

Dresseer alles mooi op het bord.

<< Terug