icononze verschillende recepten
iconHert-knolselder-peer

ingredienten

  • 600 gram hertenbiefstuk
  • 4 stuks stoofpeertjes gepocheerd in rode wijn
  • 1 stuk knolselder
  • 500 gram aardappelen
  • 1 scheutje melk
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
  • 300 gram boschampignon
  • 200 gram veenbessen
  • 200 ml suikersiroop ( 500 ml water-500 gr suiker)
  • 1/2 dl rodewijn
  • 1/2 dl porto
  • 1theelepel jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn

bereidingswijze

Knolselderpuree

Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in stukken en stoom gaar. Stamp de aardappelen en de knolselder tot puree. Voeg een klontje boter en warme melk toe. Kruid met peper en zout. Kook het water met de suiker tot siroop en giet dit over de veenbessen. 

Hertengoulash

Pel de uien en snipper ze vrij grof. Snijd de boschampignons in stukken. Verwarm een ruime stoofpot op een matig vuur. Laat de uien bruin bakken. Bak hierin de stukjes vlees aan. Kruid het vlees met peper en zout. Giet de wijn in de stoofpot en voeg alle ingredienten eraan toe. Laat het gerecht een tweetal uurtjes sudderen op een zacht vuur.

<< Terug