icononze verschillende recepten
iconGevulde parelhoenfilet met morielje

ingredienten

  • Vulling voor de filet
  • 300 gr kip dij
  • Peper en zout
  • 1 eiwit
  • 50 gr slagroom
  • Armagnac
  • 50 gr geweekte/gewassen morieljes
  • 20 gr pistachepitten
  • Gedroogde vruchtjes (fijn gesneden)

bereidingswijze

De pistache pitten kort bruineren en af laten koelen, de kippendij schoonmaken en snijden. De morieljes fijn snijden en de pistache pitten grof hakken. In de keukenmachine de kip dij fijn draaien met het eiwit, peper en zout. Op het laatst de room toevoegen en even kort mee draaien. Het geheel in een bekken en daar de pistachepitten, morieljes, gedroogde vruchtjes en Armagnac erdoor spatelen. Geheel in een spuitzak om zo de filets in te spuiten. Op instructie de filets vullen.

Boter om te bakken

De filets in de koelkast op laten stijven, dan aanbakken in boter en verder garen in de oven.

<< Terug