icononze verschillende recepten
iconGeitenkaas – Spek - Vijgen

ingredienten

  • 1 zakje gemengde salade
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 peer
  • 1 vijg
  • 2 crottin de chavignol ( ongeveer 50 gram p.p. )
  • 1 vel brickdeeg + 1 ei om brickdeeg mee in te wrijven
  • 2 eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 50 gram panko (Japans paneermeel)
  • 4 eetlepels bloem
  • scheutje honing
  • scheutje witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

bereidingswijze

Snij de geitenkaasjes in porties van 50 gram.

Eerste bereiding: Wentel elk stukje kaas eerst door bloem. Vervolgens door de eieren en tenslotte doorheen de panko tot het hele kaasje omhult is. Verhit de friteuse tot 170°C. Bak straks de geitenkaas goudbruin in de friteuse.

Tweede bereiding: Neem een velletje brickdeeg en doe het rond de geitenkaas. Plak toe met het ei. Zet straks in de oven gedurende 15 minuten op 180°C. Zodra de kaas lichtjes begint te smelten mag je het pakketje uit de oven halen.

Schil de peren en snij ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in schijven. Snij de vijgen in kwarten en doe er een beetje honing op en plaats straks even in de oven. Doe nu het spek in een warme pan an bak krokant. Schenk een flinke lik honing bij het gebakken spek. Voeg vervolgens de azijn toe en laat even bubbelen. Bak nu de geitenkaas en de vijg in de oven. Bak ook de geitenkaas in de friteuse.

Schik alles nu mooi op een bord. Lepel er de warme vinaigrette met spek over en serveer het gerecht.

<< Terug