icononze verschillende recepten
iconGebakken vijgen met geitenkaas, gedroogde ha

ingredienten

10 verse vijgen
10 plakken ham
10 el zachte geitenkaas
4 el balsamico azijn
1 el lavendel

bereidingswijze

Een supereenvoudig voorgerecht! Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Was de vijgen en snijd ze van bovenaf in vieren. Snijd niet te ver door, maar zorg dat ze als een soort 'bloem' uit elkaar vallen. Verdeel de Parmaham over de holtes in de vijg, leg de geitenkaas erop en besprenkel met rode balsamico en eventueel een paar druppels olijfolie. Heerlijk koud te eten, maar warm misschien nog wel lekkerder: grill de vijgen in max. 10 minuten in de oven. Besprenkel tot slot nog een beetje met paar druppels balsamico.
Houd je niet van geitenkaas? Buffelmozzerella kan ook heel goed in dit recept.

<< Terug