icononze verschillende recepten
iconGamba - Coquille - Pompoen - Quinoa

ingredienten

  • 4 gamba´s
  • 4 coquille´s
  • 1 fles pompoen
  • 4 grote blaadjes salie
  • 150 gram boter
  • sjalotten fijn gesnipperd
  • teentjes knoflook
  • sushi azijn
  • gember siroop
  • 100 gram quinoa

bereidingswijze

Voorbereiding pompoen

  • Snij de schil van de pompoen af en haal de pitten eruit. Snij de pompoen door de helft en snij 1 helft in middelgrote blokjes. Snij de andere helft in dunne plakjes.
  • Kook de middelgrote blokjes van de pompoen tot deze gaar zijn.
  • Mix de pompoen dan met boter, peper en zout en vul af in een spuitbus.
  • Snij de andere helft in dunne plakjes en marineer in sushi azijn en gember.
  • Meng de boter met de sjalotten, teentje knoflook en de fijn gesneden salie.
  • Rol de boter in folie en laat opstijven in de koelkast.

Voorbereiding gamba´s

  • Pel de gamba´s en snij van boven tot onder over de rug en maak zo een inkeping, verwijderen dan het darmkanaal.
  • Vervolgens trek de staart ervan af.
  • Spoel de gamba nog even onder koud water en deb de gamba droog.
  • Doe een scheutje olijolie in de pan en bak de gamba tot de kleur is veranderd van grijs naar oranje. Doe een beetje salie boter op de gamba´s.

Voorbereiding coquille

  • Dep de coquille droog.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak beide zijde van de coquille zeer kort ( circa 1 minuut ) en kruid af met peper en zout.
<< Terug