icononze verschillende recepten
iconEend - Braambes - Snijbiet – Pastinaak

ingredienten

  • 4 stuks eendenborst
  • 2 stuks pastinaak
  • 1 kilogram aardappels
  • 10 braambessen
  • 150 gram snijbiet
  • 200 gram boschampingnons
  • peper en zout
  • klontje boter
  • melk
  • 1 eidooier

bereidingswijze

Schil de aardappels en de pastinaak wortels. Snij ze vervolgens in stukken en kook ze gaar in water met een snufje zout erin.

Blancheer de stengels van de snijbiet en spoel met koud water.

Borstel de boschampignons schoon en snijd ze in 4 stukken.

Neem de eendenborsten en trim het laagje vet bij. Maak kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in de speklaag. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt boter in een braadpan op een matig vuurtje. Leg de filets op de velkant in de pan en bak lichtjes aan. Plaats het vlees op een ovenschaal en plaats het circa 5 minuten in de oven op 180°C.

Stamp de aardappels tot puree. Doe er de boter, de dooier van 1 ei en een geutje melk in. Breng het op smaak met peper en zout.

Bak de boschampingnons.

<< Terug