icononze verschillende recepten
iconCourgettesoep / groene curry / kokos

ingredienten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel verse groene currypasta
  • 4 deciliters kokosmelk
  • 1 teentje look
  • 2 dikke uien
  • 5 courgettes
  • 2 liter kippenbouillon
  • Peper & zout

bereidingswijze

Bereid een ketel verse bouillon.

Pel de uien en snij ze grof. Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de uien aan en voeg er ook de gepelde look aan toe.

Snij de courgetten ongeschild in grove stukken en laat ze meestoven met de ui.

Snij een paar steeltjes van de koriander, snij se grof en voeg toe aan de pot. Hou de blaadjes koriander apart? Hier gaan we de soep mee afwerken.

Voeg de groene curry toe en roer. Strooi er de limoenblaadjes in en schenk de warme kippenbouillon erbij. Laat de soep 30 min koken op een zacht vuur. Vis  de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep glad met de staafmixer. Giet de kokosmelk in de soep en mix nog een tweede keer.

Proef en kruid de groene soep met pezo.

<< Terug