icononze verschillende recepten
iconChocolade taartje Pure

ingredienten

Chocolademousse

  • 45 gram eidooier
  • 1 ei
  • 25 gram suiker
  • 30 gram suiker
  • 15 gram water
  • 125 gram puur chocolade
  • 225 gram half opgeklopte room

bereidingswijze

Voorbereiding

  • Klop de eidooier, het ei en 25 gram suiker tot een stijve, luchtige massa.
  • Kook 30 gram suiker en het water tot 121 graden en giet dit voorzichtig op de eimassa. Meng grondig.
  • Smelt de chocolade en spatel die door de luchtige eimassa.
  • Spatel daarna de half opgeklopte room erdoorheen tot een gelijke massa. Zet koel weg.

De bodem

  • 150 gram boter
  • 200 gram koekjes

Voorbereiding

  • Smelt de boter.
  • Mix de koekjes in de blender. Roer de gesmoten boter door de gemalen koekjes.
  • Vul de vormpjes met de koekjes pasta en de chocolademousse.
  • Laat minstens 1 minuut stijven.
  • Werk verder af met fondant.

Ganache

  • 1 dl volle room
  • 50 gram boter
  • 200 gram puur chocolade

  • Breng de volle room aan de kook in een pannetje.
  • Voeg de boter aan de room toe en laat deze smelten in de volle room.
  • Giet de kokende volle room met de gesmoten boter op de puur chocolade.
  • Meng met garde tot de chocolade gesmolten is en het resultaat is een ganache.


 

<< Terug