icononze verschillende recepten
iconCheesecake

ingredienten

  • 7,5 gram gelatineblaadjes
  • 60 gram eidooiers
  • 115 gram suiker
  • 30 gram water
  • 1 vanillestok
  • 550 gram plattekaas
  • 125 gram yoghurt
  • Bosvruchten
  • 200 ml suikerwater
  • 50 gram meringue ( gekocht)

bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de eierdooiers met de helft van de suiker, licht en schuimig. Verwarm het water, schraap de vanillezaadjes erin en voeg de uitgeknepen gelatine toe.

Roer tot alles is opgelost. Giet het eiermengsel hierbij en mix nog even door. Mix in een andere kom de plattekaas, yoghurt en de rest van de suiker. Giet het eiermengsel hierbij en meng grondig.

Giet in de gewenste vorm en laat afkoelen.

Verwarm het suikerwater en giet dit op de bosvruchten.

Plaats de cheesecake op een bord en werk af met roodfruit en vanille ijs.

<< Terug