icononze verschillende recepten
iconCarpaccio van Zalm

ingredienten

  • 400 gram zalmfilets
  • 1 bussel rucola
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel walnoot
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Verse dille
  • Brood
  • Kerstomaatjes

bereidingswijze

Leg het stukje zalmfilet 20 min in de vriezer, zodat het extra stevig word.

Snij met een zeer scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de vis. De sneetjes mogen gerust een beetje onregelmatig zijn. Schik de sneetjes vis naast mekaar op de borden waarop de carpaccio zal serveren.

Druppel het limoensap over de borden met de zalm (de zuren van de limoensap zullen de vis zachtjes koud garen). Druppel vervolgens een flinke scheut olijfolie over de sneetjes zalm.

Strooi ten slotte een snuifje grof zout en vers gemalen peper over de vis.

Zet de borden opzij en laat de vis koud marineren en garen.

De dressing: doe de zure room in een mengschaal. Voeg er de honing en verse dille aan toe en meng alles.

Was de rucola en de tomaten. Besprenkel het brood met olijfolie en grill het kort.

Dresseer alles netjes op het bord.

<< Terug