icononze verschillende recepten
iconBrownie

ingredienten

  • 400 gram suiker
  • 45 gram honing
  • 5 gram limoenzeste
  • 240 gram ei
  • 2 g zout
  • 370 gram pure chocoladen min 60% cacao
  • 270 gram boter
  • 160 gram bloem
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram amandelpoeder

Afwerking

  • 4 eetlepels notenmengeling
  • 4 eetlepels esdoornsiroop
  • 5 dl vanille-ijs
  • 200 gram frambozen
  • 2 dl frambozencoulis
  • munt
  • zeezout flakes
  • zeste van 1 limoen

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de suiker,honing,zeste,ei en het zout. Maak een ganache van de chocolade, slagroom en boter. Voeg de ganache toe aan de eimassa en meng grondig. Stort het beslag in de gewenste vorm en zorg dat die ongeveer 3 cm hoog gevuld is. Bak 15 min in de warme oven. Laat afkoelen en zet koel weg.

Karamelliseer de noten in de siroop en laat afkoelen. Brokkel de brownie in een kom en verdeel het vanille-ijs erover. Verdeel de frambozen over het ijs en giet de coulis erover. Werk af met noten, zeezout flakes, limoenzeste en munt.

<< Terug