icononze verschillende recepten
iconBaked Alaska

ingredienten

  • vanille ijs
  • rolcake ( zie recept )
  • italiaanse meringue ( zie recept )
  • ronde steekvorm

Bisquit 1

  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • Eieren + suiker stijf kloppen
  • Bloem luchtig onder spatelen
  • 175°C   6 - 8 min afbakken

Bisquit 2

  • 5 eieren
  • 125 gr witte bastardsuiker
  • 155 gr gezeefde bloem
  • 1 g zout
  • Eieren + suiker AU BAIN MARIE kloppen
  • Koud kloppen
  • Bloem onder spatelen
  • 175°C  6-8 min afbakken

bereidingswijze

Steek rondjes uit de biscuit en vul af met vanille ijs. Plaats alles 1 uur in de vriezer. Spuit meringue rond de vorm en brand het af.

Voorbereiding Italiaanse meringue

Eiwit met bloemsuiker stijf kloppen. Water met suiker koken tot 121 graden. Suiker water toevoegen aan het eiwit en rustig koud kloppen.

<< Terug