icononze verschillende recepten
iconArgentijnse entrecote / chimichurri / gegril

ingredienten

  • 800 gram Argentijnse entrecote
  • 3 stuk krielaardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 groene asperge punten
  • 8 stuk kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1 stuk limoen
  • 1 bussel verse oregano
  • 1 bussel verse tijm
  • Olijfolie
  • 1 snuifje fleur de sel
  • Peper en zout

        Chimichurri

  • 300 ml olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Blaadjes verse tijm
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Spaanse peper fijn gehakt
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 limoen
  • Beetje koriander
  • Grof zeezout

bereidingswijze

Maak alle groenten schoon en snij de paprika in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Plaats de schaal 5 minuten in oven op 180°

Snij de courgette in schijfjes. Besprenkel de groene asperges en courgette met olijfolie. Grill beide kanten in een grillpan kort aan.

Meng de courgette en de groene asperges samen met de paprika.

Kruid de gegrilde groenten af met peper, zout en de verse oregano.

Kook de krielaardappelen gaar.

Snijd de krielaardappelen in tweeën en plaats ze in een ovenschaal.

Meng de krielaardappelen met olijfolie, fleur de sel en tijm.

Grill de entrecote aan beide zijde aan.

Dresseer alles netjes op een bord en werk af met chimichurri.

Chimichurri

Doe alle ingrediënten, behalve de peper en de ui in een vijzel en meng tot een gladde massa.

Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij.

Op het laatste pas de ui en de Spaanse peper.

<< Terug